2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioloş nem lép be az USR-be

2017. március 24. 09:04, utolsó frissítés: 09:04

Dacian Cioloş volt miniszterelnök megerősítette, hogy nem lép be az USR-be azután, hogy tárgyalt Nicuşor Dannal, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökével.

"Meg szeretném erősíteni, hogy úgy döntöttem: nem lépek az USR irányába. Ezt a döntést azután hoztam, hogy sor került az első találkozóra Nicuşor Dannal, és ezt vele is közöltem" - írja Facebook-bejegyzésében Cioloş.

A volt miniszterelnök kifejti: mellette vannak korábbi kabinetjének egyes munkatársai, olyan emberek, akik "még sok jó dolgot tehetnek az országért"."A közbeszédben hallhatóktól eltérően, fel sem merült soha, hogy én valamilyen funkcióért tárgyaljak az USR-ben. A tárgyalások minidig is e csapat és az USR közötti esetleges együttműködésről szóltak. (...) Nem én vagyok az, aki megpróbál valakit félreállítani, aki helyet foglal egy már megterített asztalnál, vagy más munkájának gyümölcseit próbálja begyűjteni" - írja Cioloş.

A volt miniszter köszönetét fejezi ki azoknak, akik az USR-be hívják, és azt mondja:"nem tiszte" az USR döntéseit minősíteni.

"Számomra világos, hogy ha most belépnék a pártba, az széthúzáshoz vezetne, s ezt nem akarom. Meg vagyok győződve arról, hogyha ugyanazon értékek mentén cselekszünk (...), akkor útjaink nagy valószínűséggel ismét találkozni fognak" - zárja szavait Cioloş. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS