2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romániában nyilvántartásba vett menedékkérőket fordított vissza a határrendészet a magyar határon

2017. március 24. 13:14, utolsó frissítés: 14:29

Romániában nyilvántartásba vett menedékkérőket fogott el a határrendészet a magyar határon, a Csanád-Kiszombor határátkelő közelében, akik illegálisan próbáltak átjutni a román-magyar határon.

A határrendészet pénteki közleménye szerint öt iraki és szíriai felnőttről, illetve négy gyerekről van szó: elmondásuk szerint egy nyugat-európai országba próbáltak eljutni. A határrendészet tiltott határátlépési kísérlet gyanújával kezdeményezett bűnvádi eljárást ellenük, az embereket pedig átadta a menedékkérők elhelyezésére kialakított temesvári regionális központnak.

Péntek hajnalban a szerb határszakaszon is határsértőket fogott el a határrendészet: a nyolc férfiből, két nőből és hat kiskorúból álló csoportot a Krassó-Szörény megyei Kákófalva (Gradinari) térségében, hajnali fél négykor tartóztatták fel. Kihallgatásuk során kiderült, hogy iráni, iraki, és afganisztáni állampolgárok, akik szintén Nyugat-Európába akarnak eljutni.

Románia a Szerbiából érkező határsértőket a két ország közötti visszafogadási egyezmény alapján visszaküldi Szerbiába. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS