2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu az igazságügyi minisztertől várja annak elkerülését, hogy megbüntessék Romániát a börtönök túlzsúfoltsága miatt

2017. március 24. 16:59, utolsó frissítés: 16:59

Tudorel Toader igazságügyi minisztertől várja a kormányfő annak az intézkedéscsomagnak a kidolgozását, amellyel elkerülheti Románia az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) által a börtönök túlzsúfoltsága miatt kilátásba helyezett bírságot. Erről egy tulceai sajtótájékoztatón beszélt a miniszterelnök pénteken.

"Nagyon bízom Tudorel Toader miniszterben, és várom ezt a törvénytervezet-csomagot, amelyet a következő időszakban kell megtárgyalni, elfogadni, és amelyre azért van szükség, hogy elejét vegyük annak az EJEB-határozatnak, amely évi akár 80 millió euró kifizetésére kötelezné Romániát" - mondta a kormányfő.

A miniszterelnök hozzátette, az intézkedéscsomag részét képezhetik olyan törvényjavaslatok is, amelyek már a parlamenti vita szakaszában vannak. "Nem vagyunk elfogultak. Ha olyan kezdeményezésekről van szó, amelyek megegyeznek az igazságügyi miniszter elképzeléseivel, szívesen fogadjuk ezeket" - mutatott rá Grindeanu, hozzátéve, hogy ugyancsak a Tudorel Toader feladata kidolgozni - a politikai pártokkal, illetékes intézményekkel és civil szervezetekkel való egyeztetést követően - azokat a tervezeteket, amelyekkel összhangba hozzák majd a büntetőjogot az alkotmánybíróság döntéseivel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS