2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Horváth Anna Facebook-jegyzetben kér bocsánatot Czirmaytól

2017. március 26. 09:09, utolsó frissítés: 09:13

Hivatalos Facebook-oldalán közzétett jegyzetben kér bocsánatot Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester, a kolozsvári RMDSZ elnöke Czirmay Zoltántól, a március 15-i ünnepség szervezőjétől a zászlóbotrány miatt.

"A csendőrség visszakozott, saját – egyértelműen törvénytelen - túlkapásából és megpróbál bűnbakot keresni. Valótlan állítását, mely szerint a szervezők kérésére lépett volna fel az Erdély-zászlóval felvonulókkal szemben – semmi nem támasztja alá: egyetlen hang- vagy videófelvételen nem hangzik el ilyesmi, sőt, az érintettek helyszíni nyilatkozatai és az a tény is cáfolják, hogy a kiállított jegyzőkönyvek aláírását a főszervező határozottan visszautasította a csendőrök többszörös, erőszakos felszólítása ellenére" - áll a jegyzetben.

Horváth Anna azt írja, azért döntött úgy, hogy nyilvánosab bocsánatot kérjen Czirmaytól, mert "egyre nőtt a szitkozódás, a megbélyegzés, vádaskodás, számonkérés áradata". A jegyzetben elmondja, tisztességes, elkötelezett embernek ismeri a március 15-i ünnepség levezénylőjét, aki "méltánytalan össztűz áldozata". Úgy véli, bár "az ügyvédi és bírósági tárgyalások szövevényével viaskodva" egy ideje nem rendelkezik prioritásai felett, neki is ott kellett volna lennie a rendfenntartókkal lefolytatott előkészítő tárgyalásokon.

"Szervezési mulasztást csak az emlegethet, a csendőrségi egyeztetések írott jegyzőkönyvét csak az kérheti számon, aki egy PSD-s polgármester árnyékának szinekúrájában meghúzódva soha egy teadélutánnyi köztéri rendezvényt sem szervezett. Aki a helyi magyar érdekképviselet „önjelöltjeként”, saját magát sem képes „megvédeni” egy csendőrség által kiszabott bírságolási ügyben, hanem elvárná, hogy más keljen a védelmére, faképnél hagyva a többszáz fős felvonulás felügyeletét" - írja még Horváth Anna. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS