2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu Constantinról: Kollégánk nyílt színen támogatja a rendszert és a SRI-DNA együttműködést

2017. március 27. 11:02, utolsó frissítés: 11:02

Daniel Constantin retorikája és politikai tevékenysége homlokegyenest ellentétes mindazzal, amit a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) képvisel - nyilatkozta vasárnap az ALDE társelnöke, Călin Popescu Tăriceanu azt követően, hogy az alakulat Központi Politikai Bürója úgy döntött, megvonja a politikai támogatást a másik társelnöki tisztséget betöltő Constantintól.

"Jelenleg egy torz ország látszatát keltjük, amelyben nem az állampolgárokat képviselő, reprezentatív intézmények - a parlament és a kormány - hozzák a fontos döntéseket, hanem szűk hatalmi körök, amelyeket az úgynevezett binom vagy trinom ural. Nos, miközben párttársaimmal együtt azon vagyunk, hogy térjen vissza az ország a valódi jogállam alapvető elveihez, kollégánk nyílt színen támogatja a rendszert és a SRI-DNA együttműködést. (...) Politikai szempontból gyakorlatilag elváltak az útjaink, párttársaim pedig nem akarják, hogy olyan miniszter képviselje az alakulatot a kormányban, aki technokrataként viselkedik" - fogalmazott Tăriceanu.

Az ALDE társelnöke azt is elmondta, a Központi Politikai Büró vasárnapi gyűlésén 86-an támogatták szavazatukkal a politikai támogatás megvonására irányuló javaslatot, 12-en ellene voksoltak, öten pedig tartózkodtak, köztük ő maga is.

Tăriceanu hozzátette, a vasárnapi döntés Daniel Contantin kormánybeli tisztségeit érinti, az ALDE-társelnöki funkciót nem, és azt is megerősítette, hogy a környezetvédelmi tárca élére a jelenleg a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős minisztert, Graţiela Gavrilescut javasolják, utóbbi helyére pedig az ALDE szenátusi frakcióvezetőjét, Viorel Iliét jelölik. Eme döntéseket a koalíciót alkotó pártok hétfői ülésén közlik a kormányfővel - mondta még Călin Popescu Tăriceanu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS