2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Részlegesen elismerik a posztliceális képzést az általános asszisztens szakra bejutott személyeknél

2017. március 27. 19:40, utolsó frissítés: 19:40

Részlegesen elismerik a felsőoktatási intézmények az egyetemi általános asszisztens szakra bejutott, posztliceális képzésben részesült személyek tanulmányi eredményét - döntötte el hétfőn a szenátus plenáris ülése.

A plénum elfogadta az oktatási és az egészségügyi bizottság vonatkozó jelentését. A jogszabályt még a múlt törvényhozási ciklusban 55, zömében Szociáldemokrata Párti (PSD) és Nemzeti Liberális Párti (PNL) szenátor kezdeményezte.

A bizottságok módosító indítványai szerint a posztliceális képzésben részesült személyeknek felvételi vizsgát kell tenniük a felsőoktatási intézménybe.

"Az egyetemi általános asszisztens szakra bejutott, posztliceális képzésben részesült személyek tanulmányi eredményét részlegesen elismerik a felsőoktatási intézmények, az érintettek bizonyos számú kreditet kapnak rá. A felsőoktatási intézmények eldönthetik, hogy milyen mértékben, hány kreditponttal ismerik el a posztliceális képzés alatt szerzett eredményeket, a kreditátvitel módszertanát az egyetemek szenátusa dolgozza ki" - mutat rá a módosítás indoklása.

A szenátus, amely a döntő ház volt ebben a kérdésben, 101 támogató szavazattal fogadta el az indítványt.

Sorin Federovici szenátor szerint az intézkedés mintegy 60 000 általános asszisztenst érint. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS