2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leszállt az első helikopter a nagyváradi kórház tetején

2017. március 28. 16:00, utolsó frissítés: 16:00

Kedden landolt az első SMURD helikopter a nagyváradi megyei kórház épületének tetején. Az országban ez az egyetlen helikopter-leszálló pálya, amely kórház vagy középület tetején kapott helyet - nyilatkozta Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere.

"Gratulálok Gheorghe Carp menedzsernek az erőfeszítéseiért. Sokat harcoltak ezért a projektért, ami premier Romániában. Mától nem csak engedéllyel rendelkezik, hanem működik a leszállópálya. A kórházunk helikopter-leszálló pályával rendelkezik, ez pedig lerövidíti a páciensek fogadásának vagy elszállításának idejét, ez egy nagyon jó dolog, ami hozzájárulhat a hatékony orvosi ellátáshoz" - mondta Bolojan.

Gheorghe Carp kórházmenedzser szerint egy Aradról érkező SMURD csapat landolt először a kórház tetején, akik nem szállítottak pácienst. A leszállópálya éjjel-nappal fog működni.

A Román Polgári Repülésügyi Hatóság március 20-án engedélyezte a Smurd BH 2 jelzésű helikopter-leszállót, ami a megyei kórház B épületének tetején van. Az eljárást 2015 őszén kezdeményezte a kórház, ugyanis akkor fejezték be a létesítmény kiépítését. A pálya területe 625 négyzetméter és csak a sürgősségi eseteket kiszolgáló helikopterek használhatják.

A munkálatok három évig tartottak és egymillió lejbe kerültek, amit adományokból, a kórház és az egészségügyi minisztérium költségvetéséből finanszíroztak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS