2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pártatlanságot kért a SRI-től Johannis

2017. március 29. 16:12, utolsó frissítés: 16:12

Tevékenységében és a civil társadalommal való együttműködés elmélyítésében egyensúlyt és pártatlanságot kért a Román Hírszerző Szolgálattól (SRI) Klaus Johannis államfő.

"Feltétlen egyensúlyt és pártatlanságot kértem a SRI-től tevékenysége lebonyolításában és a civil társadalommal való partnerség elmélyítésében, valamint az állampolgárral való viszonyában, akinek a biztonságát hivatott őrizni" - mondta az államfő a SRI 2016-os évi tevékenységének kiértékelőjén, hangsúlyozva azt a fontos szerepet, amelyet a Román Hírszerző Szolgálat betöltött a nemzetbiztonság terén.

"Kifejtettem abbéli meggyőződésemet, hogy a SRI képes megvédeni bennünket a jelenlegi és leendő veszélyekkel szemben. A nemzetbiztonság egyik legfontosabb tartópilléreként, a szilárd demokráciákban elfogadott standardok szerint folyó tevékenysége révén a SRI a partnerek és a társadalom tiszteletét élvezi" - mondta Johannis.

Az államfő méltatta a SRI által a 2016-os különleges küldetéseken elért eredményeket, illetve a szolgálatnak a stratégiai döntések meghozatalához, a kibertámadások visszaszorításához, a szervezett bűnözés elleni harchoz és a terrorfenyegetettség megelőzéséhez való hozzájárulását.

Johannis ugyanakkor a SRI arra irányuló törekvéseit is dicsérő szavakkal illette, hogy partneri viszonyt igyekszik kiépíteni az ország állampolgáraival, és technikailag lépést tart az információs társadalom kihívásaival.

"Gratulálok a SRI tagjainak az elért eredményekhez, azokhoz is, amelyek legtöbbször nem válnak közismertté, hisz ez így természetes egy titkosszolgálat esetében" - tette hozzá az államelnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS