2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bukarestben és a tanfelügyelőségen is jártak kedden a szülők a katolikus líceum ügyében

2017. március 29. 16:33, utolsó frissítés: 17:01

Király András oktatási államtitkárral és a Maros megyei tanfelügyelősséggel is tárgyaltak kedden a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnázium ügyében a szülők, akik a Krónika tudósítása szerint úgy érezték, bolondját járatják velük az illetékes intézmények.

Az iskola vezetőtanácsának, a szülői bizottságnak, valamint a szülők által létrehozott Civilek a katolikus iskoláért csoportnak a képviselői kedden Bukarestbe utaztak, ahol azt tapasztalták, hogy a fővárosban az intézmények ugyanúgy passzolgatják egymás között az ügyet, mint Marosvásárhelyen - derül ki a tudósításból.

A szülők arra kérték az államtitkárt, hogy orvosolja a helyzetet, valamint olyan módszertant dolgozzanak ki, amely hosszú távon biztosítaná a gimnázium jogi személyiségének megmaradását. Király András azt a választ adta nekik, hogy a megoldás kulcsa a helyi önkormányzatnál van, és úgy vélte, új iskolahálózatot kell létrehozni. A szülők szerint azonban egy új iskolahálózat sem lenne garancia semmire.

Szülők egy másik csoportja kedd délutánig a Maros megyei tanfelügyelőségen várta, hogy elkezdődjön a vezetőtanács gyűlése,azonban nem történt érdemi előrelépés az ügyben. Időközben egy előzetes panaszt is iktattak, amiért a tanfelügyelőség öt hónapon keresztül törvénytelenül járt el a katolikus iskolával szemben - írja még a Krónika.

Múlt héten a szülőknek Illés Ildikó főtanfelügyelő-helyettes azt nyilatkozta, ő sem érti, mi van az ügy hátterében, és senki sem rögzítette írásban azt, ami tárgyaláson többször is elhangzott: érvényes az iskolahálózatra vonatkozó határozat. A főtanfelügyelő-helyettes szerint a tanfelügyelőség alkalmazottai félnek attól, hogy ugyanaz lesz a sorsuk, mint a volt főtanfelügyelőnek, Ştefan Someşannak, illetve Tamási Zsoltnak, a katolikus iskola igazgatójának, akik ellen eljárást indított a DNA. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS