2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megbünteti a Kolozsvári Állami Magyar Színház a színészt bántalmazó rendezőt

2017. március 29. 23:38, utolsó frissítés: 23:40

a Kolozsvári Állami Magyar Színház vezetősége kivizsgálta a történteket, és levont Andrij Zsoldak rendező honoráriumából "egy bizonyos összeget" - jelentette be a román közszolgálati televízió kolozsvári magyar adásának szerda délutáni műsorában Tompa Gábor színházigazgató a színházban történt bántalmazási eset kapcsán. A Henrik Ibsen Rosmersholm című darabjának pénteki bemutatója idején Andrij Zsoldak rendező verbális és fizikai agressziót alkalmazott az egyik színésznő ellen a szünetben.

A színházigazgató szerint a rendező megbánta a történteket, és bocsánatot fog kérni a bántalmazott színésznőtől. Tompa Gábor kijelentette: semmiféle agressziónak nincs létjogosultsága a színházi munkában.

Andrij Zsoldak szerdán részt vett egy - az előadás kapcsán szervezett - pódiumbeszélgetésen, de a Krónika beszámolója szerint elzárkózott attól, hogy a történtekre reflektáljon. Arra a - színész részéről érkező - kérdésre, hogy eszköznek vagy partnernek tekinti-e színészt, kijelentette: "ha elég tehetséges a színész és kellően nagy szíve van, akkor a partnerem. Ha nem annyira tehetséges, akkor követnie kell az útmutatásomat."

Szerdán a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészei is közös nyilatkozatot tettek közzé a Rosmersholm bemutatóján a rendező által elkövetett bántalmazás kapcsán, amelyben elutasítanak mindennemű agressziót. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS