2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A sepsiszentgyörgyi megyei kórházban vizsgálódik a korrupcióellenes igazgatóság

2017. március 30. 10:23, utolsó frissítés: 13:26

UPDATE: Rokkantsági nyugdíjak ügyében vizsgálódik több Kovászna megyei egészségügyi intézmény székhelyén a korrupcióellenes igazgatóság.

A DGA közleménye szerint 12 Kovászna megyei helyszínen, köztük a sepsiszentgyörgyi megyei kórházban és járóbetegrendelő-intézetben, valamint Kovászna és Brassó megyei természetes személyek otthonában tartanak házkutatásokat.

"A vizsgálat feljelentés alapján indult, amely szerint több orvos és közvetítő korrupciós bűncselekményt követett el. (...) A gyanú szerint több orvos, közvetlenül vagy közvetítőkön keresztül, anyagi javakat fogadott el azért, hogy az érdekelt személyeknek rokkantsági nyugdíjat állapítson meg, vagy hosszabbítson meg és ezzel veszteséget okozott az állami költségvetésnek" - írja a közleményben. (agerpres)

Kivizsgálást indított csütörtökön a korrupcióellenes igazgatóság (DGA) a sepsiszentgyörgyi megyei kórházban. András Nagy Róbert kórházmenedzser szerint lepecsételték a kórházi és a poliklinikai ideggyógyászati rendelők ajtaját.

"Jöttek és lepecsételték az ajtókat (...) egyelőre nem tudunk részleteket" - nyilatkozta a menedzser az Agerpres hírügynökségnek.

A DGA vezetősége megerősítette, hogy kivizsgálást indítottak és későbbre ígért részletes tájékoztatást. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS