2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Egyesült Királyságban élő románokról is tárgyalt Grindeanu Károly herceggel

2017. március 30. 16:14, utolsó frissítés: 16:14

Románia és Nagy-Britannia "kiváló katonai és politikai kapcsolatáról", a külpolitikai kérdésekre vonatkozó álláspontok és érdekek harmonizációjának szükségességéről, valamint az Egyesült Királyságban élő román közösség helyzetéről tárgyalt Károly walesi herceggel Sorin Grindeanu kormányfő a Victoria-palotában csütörtökön.

A kabinetnek az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint Károly herceg reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a két ország közös megoldást fog találni az emberkereskedelem megakadályozására. Ennek érdekében egyébként már kilenc vegyes nyomozócsoport tevékenykedik, teszi hozzá az idézett forrás.

A kormányfő köszönetet mondott a brit trónörökösnek a Románia népszerűsítésében vállalt szerepéért, Károly herceg pedig azt mondta: már hagyománnyá váltak évente tett romániai látogatásai.

"Az önök országában tett évi látogatásaim már hagyománnyá váltak az elmúlt húsz év során. Szeretnék további csodálatos tájakat is megismerni Romániában, mint például a Duna-deltát vagy Máramaros vidékét" - jelentette ki a walesi herceg.

A brit korona várományosa három napos hivatalos látogatáson tartózkodik Romániában. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS