2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tamás Sándor: Károly hercegnek köszönhetően felkerültünk az idegenforgalom világtérképére

2017. március 30. 18:42, utolsó frissítés: 18:42

Károly hercegnek, a brit királyi korona örökösének köszönhetően - aki Zalánpatakán is vásárolt birtokot - Kovászna megye felkerült "a turizmus világtérképére" - nyilatkozta Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke.

"Ő királyi fensége nemcsak Zalánpatakát, hanem egész Kovászna megyét feltette a turizmus világtérképére, főként a vidéki turizmus térképére" - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a megyei elnök.

A tanács elnöke elmondta, a megyei önkormányzat kiemelt figyelmet szentel ennek a településnek, amelyet évről-évre több hazai és külföldi turista is meglátogat.

"Szeretnénk átvenni megyei önkormányzatként a Málnásfürdő-Zalánpatak-Szárazajta községi útszakaszt, mert kiemelt figyelmet akarunk szentelni a karbantartására télen-nyáron. Biztosan nem fogjuk leaszfaltozni, mert az útnak így kell maradnia, de Málnás községnek nincs elég pénzforrása a karbantartására" - nyilatkozta Tamás Sándor.

Zalánpatak egy elszigetelt falu, amelyben körülbelül 120, nagyrészt idős személy él, akik állattenyésztéssel, mezőgazdasággal foglalkoznak. A falu eléréséhez 14 kilométert kell megtenni egy szűk földúton.

A házak megőrizték népi jellegüket, Károly herceg tíz évvel ezelőtt egy régi kúriát vásárolt itt, amelyet felújíttatott és nyári rezidenciává alakított.

Néhány évvel ezelőtt a Vanity Fair magazin a zalánpataki kúriát a világ legszebb birtokai között emlegette, amelyet turisták is kibérelhetnek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS