2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Befejeződött a nagybányai repülőtér kifutójának meghosszabbítása

2017. március 31. 09:57, utolsó frissítés: 10:33

Befejezte a kivitelező a nagybányai repülőtér kifutópályájának meghosszabbítását és felújítását. Legkésőbb május végén újraindulhatnak a belföldi és külföldi járatok - nyilatkozta csütörtöki sajtótájékoztatóján az intézmény vezetője, Dorin Buda.

"Befejeződött a kifutópálya felújítása és meghosszabbítása, pénteken vesszük át a munkálatokat. Még van tennivaló, hiszen be kell kerítenünk a kifutópálya környékét (...) és egyéb felszereléseket is be kell szereznünk, hogy képesek legyünk kiszolgálni az eddiginél több utast. A projekt értéke 85 130 406,96 lej volt, a megyei tanács pedig fokozatosan törleszteni fogja az építő cég fele a tartozását" - mondta Dorin Buda.
A kifutópálya kibővítése nem volt egyszerű feladat, hiszen egy patak folyását is el kellett terelni, új utat kellett építeni, de a légikikötő közelében található, három hektárnyi erdős részt is ki kellet vágniuk az építőknek a nemzetközi előírásoknak megfelelően - magyarázta a munkálatok vezetője, Mircea Dănilă.

Máramaros megye alprefektusa, Gavriş Ardelean a sajtótájékoztatón elmondta, hogy minél hamarabb szeretnék elindítani a belföldi és nemzetközi járatokat, hiszen másfél évet tartottak a felújítási munkálatok.A repülőtér vezetősége szerint két fapados légitársaság is érdeklődött már, akik Róma, Párizs, Madrid és London felé indítanának járatokat, a Tarom pedig ismét beindítaná a Bukarest-Nagybánya-Bukarest járatait, napi rendszerességgel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS