2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hamarosan egy honlapra kerül fel az összes közérdekű információ

2017. március 31. 14:14, utolsó frissítés: 14:50

Átlátható, nyitott és résztvevő kormányzás - standardizálás, harmonizáció és hatékonyabb párbeszéd címmel indította el pénteken új projektjét a társadalmi párbeszédért felelős minisztérium, amelynek ezzel az a célja, hogy központi és helyi szinten is felületet biztosítson a döntéshozók tevékenységének átláthatóbbá tételéhez.

Mihai Drăgulănescu projektmenedzser a tervet bemutató sajtótájékoztatón elmondta: létrehozzák a transparenta.gov.ro weboldalt, amelynek révén idővel minden központi és helyi hatóság nyilvánossá teszi azokat az adatokat és dokumentumokat, amelyekre az átláthatósági jogszabályok érvényesek."211 intézmény - minisztériumok, prefektúrák, megyei tanácsok, polgármesteri hivatalok - a projekt haszonélvezői. (...) A projekt végére mind a 27 jelenlegi minisztériumnak létre kell hoznia az 544-es törvény hatálya alá eső valamennyi közérdekű információt tartalmazó honlapot. A várt eredmény az alkalmazottak ismereteinek és kompetenciáinak feljavítása, a jövőben pedig arra törekszünk, hogy az átláthatóságért felelős személyek egy adott közintézményen belül nagyon jól ismerjék feladataikat és összehangoltan dolgozzanak' - szögezte le Drăgulănescu.

A projekt értéke 1,5 millió lej, ennek 15%-át állami költségvetésből finanszírozzák, a fennmaradó összeget az Európai Bizottság fedezi. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS