2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egészségügyi miniszter: még idén CT-vel szerelünk fel minden megyeszékhelyi kórházat

2017. április 02. 08:42, utolsó frissítés: 08:42

Florian Bodog egészségügyi miniszter azt nyilatkozta szombaton Zilahon hogy a minisztérium azt tervezi, hogy a Világbank 250 millió eurós hiteléből ebben az évben minden megyeszékhelyi kórházat számítógépes tomográffal (CT) szerel fel.

Az egészségügyi miniszter sajtóértekezletén rámutatott: a hitelt 2014-ben adták, ám ebből mindeddig kevesebb mint ötmillió lejt használtak fel.

"A minisztérium célja, hogy felszereljen minden kórházat és számítógépes tomográffal (CT) és egy nukleáris magnetorezonanciás tomográffal (NMR). Ebből idén megtennénk az első lépést, a CT-k telepítését. Ezt a Világbank 2014-ben nyújtott 250 millió eurós hiteléből finanszíroznánk, amiből mindeddig 4,8 millió lejt használtak fel" - nyilatkozta Bodog.

Az egészségügyi miniszter azt is bejelentette, hogy a minisztérium 3 000 betegszállító gépkocsi vásárolását tervezi.

"3 000 gépkocsit szeretnénk vásárolni, amelyeket nem neveznék mentőautóknak, de amelyek alkalmasak lennének arra, hogy a szegény településeken élő pácienseket elszállítsák a családorvoshoz vagy a járóbeteg-gondozóba. Célunk az, hogy megerősítsük az egészségügyi alapellátást, a családorvosi hálózatot" - nyilatkozta a miniszter.

Elmondta: az első száz gépkocsi vásárlását a Világbank programjából finanszírozzák.

Florian Bodog egészségügyi miniszter szombaton Zilahra látogatott, ahol találkozott a megye és a kórház vezetőivel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS