2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bíróság elé állították a székelykocsárdi polgármester feltételezett gyilkosát

2017. április 03. 12:38, utolsó frissítés: 12:38

Bíróság elé állították Székelykocsárd volt polgármesterének feltételezett gyilkosát, miután a Fehér megyei törvényszék négy hónapon keresztül közel száz személyt hallgatott ki és több törvényszéki és kriminológiai vizsgálatot végeztetett az ügyben.

A Fehér megyei törvényszéknek az Agerpres hírügynökséghez elküldött közleménye szerint a nyomozást lezárták az ügyészek, és Barsony Gligort gyilkosság vádjával bíróság elé állítják.

A vádirat szerint Székelykocsárdon 2016. november 26-án este az 58 éves Barsony Gligor összetűzésbe került az áldozattal, a 62 éves Ioan Rusuval, a település volt polgármesterével. A konfliktus tettlegességig fajult, a tettes egy késsel húsz sebet ejtett áldozatának fején, nyakán, hastájékán, amelyekbe Rusu belehalt.

Az ügyben 92 személyt hallgattak ki az ügyészek. A nyomozásban a Fehér megyei rendőrség kriminalisztikai osztálya mellett a Kolozs és Szeben megyei nyomozóhatóság is részt vett.

Barsony Gligor 58 éves, tavaly szabadult a börtönből, ahol körülbelül 25 évet töltött le. Lakása nem messze található a gyilkosság színhelyétől.

Az áldozatot, Ioan Rusu volt polgármestert egy biztonsági kamera november 26-án este rögzítette utoljára. A felvétel elkészülte után 11 órával holtan találták meg saját autója mellett, egy elhagyott községi úton. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS