2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Külső auditvizsgálatot rendelt el az igazságügyi miniszter a DNA-nál, a DIICOT-nál és a legfőbb ügyészségnél

2017. április 04. 09:13, utolsó frissítés: 10:05

Bejelentette hétfőn Tudorel Toader igazságügyi miniszter, hogy külső auditvizsgálatot rendel el az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA), a legfőbb ügyészségnél és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnél (DIICOT).

A tárcavezető az Antena 3 televízió egyik műsorában azt mondta, a 303-as törvény lehetőséget biztosít a miniszternek az ügyészek tevékenységének kivizsgálására.

"Ezért elrendelek egy külső auditvizsgálatot, de nem csak a DNA-nál és a legfőbb ügyészségnél, hanem a DIICOT-nál is, mert Románia 2650 ügyésze a legfőbb ügyészség, a bírósági ügyészségek, a törvényszéki ügyészségek, a DIICOT, illetve a DNA keretében tevékenykedik, és nem lenne tisztességes, hogy egyeseket ellenőrizzünk, másokat pedig nem".

Arra a kérdésre, hogy miből fog állni a tervezett külső auditvizsgálat, Toader azt mondta, ez több tényezőre is kiterjedhet, többek között arra, hogy hány ügyben indult kivizsgálás, hány ügyet zártak le, hogy milyen sorrendben kezdték el kivizsgálni az ügyeket, hány személy letartóztatását rendelték el, vagy hogy hány személyt ítéltek ártatlanul börtönbüntetésre, és mentettek fel utólag a vádak alól. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS