2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elhalasztották a Microsoft-ügyben érintett egyik képviselő mentelmi jogának tárgyalását

2017. április 04. 11:54, utolsó frissítés: 11:54

"Eljárásbeli incidensre" hivatkozva két hétre visszaküldték a jogi bizottsághoz azt az igénylést, amelyben az Eugen Bejinariu PSD-s képviselő elleni bűnvádi eljárás elindításához kéri az alsóház jóváhagyását az ügyészség.

A jogi bizottság elnöke, Eugen Nicolicea javasolta, hogy kerüljön vissza az igénylés a testülethez, arra hivatkozva, hogy a plénumnak küldött véleményezést még az előző törvényhozási ciklusban állította ki a szakbizottság, amikor annak tagjai között olyan képviselők is voltak, akik egy ma már nem létező pártot, a Dan Diaconescu Néppártot képviselték, ugyanakkor a Mentsétek meg Romániát Szövetségnek (USR) nem volt lehetősége állást foglalni az ügyben.

Az ügyészségi igénylésnek a szakbizottsághoz való visszaküldésére vonatkozó javaslatot 80-an támogatták, 31 képviselő ellene szavazott.

Eugen Bejinariu ellen hivatali visszaélés miatt indítana bűnvádi eljárást a legfőbb ügyészség a Microsoft-ügyben.

Az előző törvényhozási ciklusban az alsóház jogi bizottsága jóváhagyta az ügyészségi igénylést, a plénum azonban kvórumhiány miatt két alkalommal is elhalasztotta a Bejinariu mentelmi jogának megvonásáról szóló szavazást. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS