2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea jó ötletnek tartja a külső auditot az ügyészségeknél

2017. április 06. 09:19, utolsó frissítés: 09:19

Liviu Dragnea PSD-elnök úgy véli, szükségszerű az ügyészségek átvizsgálása, a Tudorel Toader igazságügyi miniszter által bejelentett intézkedés jó ötlet, ha egy végső jelentés is lesz.

"Jó intézkedés, ha lesz valami eredménye is, abban az értelemben, hogy a lakosságnak jogában áll megtudni, hogy a menedzsment szempontjából rendben voltak a dolgok. (...) Ha nem készül egy jelentés, akkor egy szép és érdekes vég nélküli nyilatkozat lesz. Az ötlet jó, minden intézményt át kell vizsgálni és remélem, hogy a miniszterek ezt megtették, amikor átvették a tárcák vezetését, ha nem is egy auditot, legalább egy leltárt. (...) Ha jól értettem tíz éve nem volt audit az ügyészségeknél, szükségszerű" - nyilatkozta Liviu Dragnea Sinaián.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter hétfőn bejelentette, hogy külső auditvizsgálatot rendel el az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA), a legfőbb ügyészségnél és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnél (DIICOT).

A tárcavezető az Antena 3 televízió egyik műsorában azt mondta, a 303-as törvény lehetőséget biztosít a miniszternek az ügyészek tevékenységének kivizsgálására.

"Ezért elrendelek egy külső auditvizsgálatot, de nem csak a DNA-nál és a legfőbb ügyészségnél, hanem a DIICOT-nál is, mert Románia 2650 ügyésze a legfőbb ügyészség, a bírósági ügyészségek, a törvényszéki ügyészségek, a DIICOT, illetve a DNA keretében tevékenykedik, és nem lenne tisztességes, hogy egyeseket ellenőrizzünk, másokat pedig nem" - mondta Toader. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS