2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A parlament fogja meghatározni a küszöböt a hivatali visszaéléssel kapcsolatban

2017. április 06. 09:39, utolsó frissítés: 09:39

Florin Iordache volt igazságügyi miniszter azt nyilatkozta szerda este Sinaián, hogy a parlament minden bizonnyal meghatároz egy küszöbértéket, ami a hivatali visszaélést illeti.

"Ha figyelmesen végigolvassák az alkotmánybíróság döntését onnan egyértelműen az következik, hogy meg kell állapítani egy küszöbértéket. (...) Vitatkozhatunk az értéknek a nagyságáról, de a parlamentnek mindenképpen meg kell ezt szabnia"- mondta Iordache.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter szerdán jelentette be, hogy közvitára bocsátják, majd elküldik a parlamentnek azt a törvénytervezetet, amelynek célja összhangba hozni a büntetőjogot az alkotmánybíróság döntéseivel, hozzátéve, hogy a tervezet jelenlegi formájában nem szab összeghatárt, amelytől bűncselekménynek minősül a hivatali visszaélés.

A miniszter azt mondta, jól ismeri a szóban forgó alkotmánybírósági döntések tartalmát, hiszen ő maga is a testület tagja volt, amikor ezeket közzétették.

"Én összeghatár nélkül küldöm el a tervezetet, mert az alkotmánybíróság rendelkezéseiben sem szerepel összeghatár. (...) Közvitára küldöm, majd a parlament elé kerül, nem rendelettel fogadjuk el. A jogi bizottságoknak is tárgyalniuk kell majd róla, és itt Iordache miniszter módosíthat a szövegen, az alkotmány szabta hatáskörén belül, mert mi vagyunk a kezdeményezők, de ők a döntéshozók" - fogalmazott sajtótájékoztatóján Toader. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS