2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Románia az egyetlen európai ország, ahol még haláleseteket okoz a nitritmérgezés

2017. április 06. 17:37, utolsó frissítés: 17:37

Románia az egyetlen ország, ahol még mindig történnek halálesetek nitritmérgezés miatt - jelentette ki csütörtökön Buzăuban Oana Dublea, a víz- és erdőgazdálkodási minisztérium szakértője.

Egy regionális szakmai műhely meghívottjaként Oana Dublea úgy nyilatkozott az AGERPRES hírügynökségnek: míg korábban 1.900 község volt érinett, addig most már gyakorlatilag az egész ország területe ki van téve a mezőgazdasági tevékenységből származó nitritszennyeződésnek.

Az idézett forrás szerint a 2008-2016-os időszakban Romániában 85 istállótrágya-tárolót létesítettek, egyenként 2.000 köbméteres kapacitással, hogy ezzel is megelőzzék a vizek szennyeződését. A projekt második része 2022-ig tart, és 48 millió euróból valósítják meg - tájékoztatott Dublea.

A víz- és erdőgazdálkodási minisztérium Buzăuban regionális szakmai műhelyt szervezett csütörtökön, amelynek a tápanyagszennyezés és az annak visszaszorítására irányuló projektek finanszírozása volt a témája. a tanácskozáson több mint 50 elöljáró vett részt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS