2019. október 14. hétfőHelén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Aradra hívja a CEU-t a polgármester

2017. április 06. 17:45, utolsó frissítés: 17:45

Felajánlja az aradi önkormányzat a Közép-európai Egyetemnek (CEU), hogy Budapestről költözzön Aradra - jelentette ki Gheorghe Falcă polgármester csütörtökön.

Falcă elmondta, az aradi városvezetés levélben fogja támogatásáról biztosítani a CEU-t, és egyben felajánlja az egyetemnek, hogy költözzön Aradra. A levelet a napokban küldik el a felsőoktatási intézmény rektorának, Michael Ignatieffnek.

Arad polgármestere hozzátette: két, összesen 6.000 négyzetméter hasznos felületű épületet már ki is jelölt a városvezetés a CEU számára.

Gheorghe Falcă úgy nyilatkozott: Arad is ugyanazon közép-európai kultúra része, ugyanazok az értékek vezérlik, mint az egyetemet, amelynek generációk köszönhetik képzettségüket. "Sok román, aradiak is, itt tanultak, ezért döntöttünk úgy, hogy elküldjük ajánlatunkat, amely egy olyan város részéről érkezik, amelynek autópályája, vasútja, nemzetközi reptere van" - mondta a polgármester, aki részleteiben is szeretné bemutatni javaslatát Michael Ignatieffnek Budapesten. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS