2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Horváth Anna a kolozsvári többnyelvű helységnévtáblákról: 15 év küzdelmének eredménye

2017. április 07. 16:12, utolsó frissítés: 16:19

"Tizenöt év küzdelmének eredménye a mai döntés, amely Kolozsvár történelmének egyik legsötétebb és legfájóbb fejezetét zárja le végérvényesen" - írja a Facebook-oldalán Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere, az RMDSZ városi tanácsi frakciójának vezetője azt követőn, hogy Emil Boc polgármester bejelentette: kikerülnek a többnyelvű feliratok a város bejárataihoz.

Szerinte Boc ma az egyedüli helyes döntést hozta meg: nem fellebbezi meg a megyei törvényszéknek a román és magyar feliratú táblák kihelyezésére vonatkozó ítéletét, s kihelyezi a többnyelvű helységnévtáblákat Kolozsváron.

"A mai nap a kolozsvári magyar emberek, a civilek és politikusok összefogásának győzelme, illetve mindazon román értelmiségieké és véleményformálóké, akik ebben az időszakban a magyar közösség mellé álltak, az ügy támogatását nyilvánosan is felvállalták. Hiszem, hogy a magyar közösséget érintő sorsdöntő kérdésekben a civil szféra és a politikum csak közösen, egymást kiegészítve tud eredményeket elérni" - üzente a Facebookon Horváth Anna. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS