2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsvári EMNP: a tábla-ügy bizonyítja, hogy van értelme a civil kiállásnak

2017. április 07. 16:58, utolsó frissítés: 16:58

Az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezete üdvözli Emil Boc polgármester döntését, mely értelmében eláll a többnyelvű helységnévtábla-kihelyezéssel szembeni fellebbezéstől, s így hosszú idő után végre – a román mellett – magyarul és németül is szerepelni fog Kolozsvár elnevezése a városbejáratoknál.

"Meggyőződésünk, hogy Emil Boc döntésének hátterében ott állnak azok a sorozatos civil kezdeményezések, melyek lehetővé tették, hogy a városvezetés számára is világossá váljon: a többnyelvűség európai érték, a normalitás része, nélküle pedig nem képzelhető el a valódi multikulturalizmus. Szorgalmazzuk továbbá a civil kurázsi ezen formájának meghonosítását kisebbségi jogérvényesítésünk egyéb területein is, hiszen láthatjuk: a kitartó küzdelem előbb-utóbb eredményre vezet" - írja az EMNP kolozsvári szervezete nevében Fancsali Ernő elnök.

Szerintük a kolozsvári jogérvényesítés e mostani sikere a teljes erdélyi magyar közösség sikerévé válik.

"Gratulálunk az elért eredményért a Musai-Muszáj Mozgalomnak, a Minority Rights Egyesületnek, valamint mindazoknak, akik tevőlegesen is kivették részüket e nyelvjogi küzdelemből!" - zárja a közleményét Fancsali Ernő. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS