2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elloptak hat terep-motorkerékpárt egy aradi nemzetközi verseny résztvevőitől

2017. április 08. 10:57, utolsó frissítés: 10:57

Hat terep-motorkerékpárt loptak el az Arad megyei King of the Hill versenyre érkező sportolóktól. A terepmotoros idénynyitó versenyre érkező sportolók motorkerékpárjait az Arad megyei Gyorok (Ghioroc) településről lopták el egy hotel parkolójából, ahol megszálltak a versenyzők.

Pénteken nyomozásba kezdett az Arad megyei rendőr-felügyelőség - tájékoztatott Lorena Radu rendőrségi szóvivő.

Az idézett forrás szerint a lopásra valószínűleg hajnali 4 és 7 óra között került sor, a hat eltulajdonított motorkerékpár összértéke megközelíti a 400.000 eurót.

Az előzetes nyomozás során kiderült, hogy a tolvajok megrendelésre dolgozhattak, kevés nyomot hagytak maguk után és annak ellenére, hogy a szállodában sok megfigyelő kamera van, a felvételek nem nyújtanak sok támpontot a nyomozóknak.

Rendszerint jól őrzött, biztonságos helyen tárolják a versenyek előtt a motorbicikliket, azonban néhány versenyző késő éjjel érkezett a településre, így a hotel előtt vagy az udvaron, a járművekben hagyták a motorkerékpárokat.

Három motorkerékpár magyarországi versenyzőké volt. Ők bejelentették, hogy jelentős jutalomban részesítik a nyomravezető személyeket.

Az ötödik King of the Hill verseny aradi etapja, amely az országos terepmotor bajnokságot nyitja, egyben a Balkán bajnokság első etapja, és a Hard Enduro vilábajnokság negyedik fordulója is.

A verseny pénteken kezdődött. A 20 országból érkező 462 versenyző az egykori Vörös Trikó gyár telkén kialakított pályán mérte össze tudását Aradon. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS