2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kisiklott egy tehervonat Petrozsény közelében, két személy meghalt

2017. április 08. 17:34, utolsó frissítés: 2017. április 09. 01:08

Kisiklott szombaton egy tehervonat egy vasúti völgyhídon Hunyad megyében, Petrozsény közelében. A két mozdonyvezető életét vesztette. A katasztrófavédelem illetékesei szerint a mozdonyban tartózkodó két személy életét vesztette.

A Hunyad Megyei Rendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Bogdan Niţu szerint a 16 vagonos szerelvénynek a mozdonya és 14 vagonja siklott ki, ezek közül hat nehezen megközelíthető, egy 10 méter mély szakadékba zuhant. A balesetben az 51 éves mozdonyvezető és 67 éves segédje vesztette életét.A baleset miatt több szerelvény vesztegel jelenleg a Hunyad megyei Petrozsény (Petroşani) és Váralja (Subcetate) közötti vasúti szakaszon.

A katasztrófavédelem, a rendőrség és a csendőrség is kiszállt a helyszínre, az érintett vasúti szakaszon lezárták a forgalmat.

UPDATE: A Hunyad megyei területi munkaügyi felügyelőség első vizsgálatai szerint a fékrendszer meghibásodása okozta azt a balesetet. A felügyelőség vezetője, Adrian Bozdog szerint a mozdonyvezető előzőleg jelentette a rádióállomáson, hogy fék nélkül maradt a szerelvény, és kérte, hogy biztosítsanak szabad utat a vonatnak, amíg sikerül lassítania.

A hatóságok bűnügyi kivizsgálást indítottak a baleset okainak és körülményeinek megállapítása érdekében.

A vonat egyébként egy magántulajdonban levő vasúti szállítócég járata volt. A baleset során súlyosan megsérült a vasúti pálya. Helyreállításáig Piski és Petrozsény között a vonatok egy része módosított útvonalon közlekedik.A helyi érdekű személyvonatok utasait vonatpótló autóbuszok veszik át Petrozsény és Puj állomások között. (agerpres/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS