2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fékhiba okozhatta a Hunyad megyei vonatszerencsétlenséget

2017. április 09. 08:46, utolsó frissítés: 08:46

A Hunyad megyei területi munkaügyi felügyelőség első vizsgálatai szerint a fékrendszer meghibásodása okozta azt a balesetet, amelynek során kisiklott egy 16 vagonos tehervonat Petrozsény közelében.

A felügyelőség vezetője, Adrian Bozdog szerint a mozdonyvezető előzőleg jelentette a rádióállomáson, hogy fék nélkül maradt a szerelvény, és kérte, hogy biztosítsanak szabad utat a vonatnak, amíg sikerül lassítania.

A Hunyad Megyei Rendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Bogdan Niţu azt nyilatkozta, hogy a szerelvény 14 vagonja siklott ki, ezek közül hat egy 10 méter mély szakadékba zuhant. A balesetben életét vesztette az 51 éves mozdonyvezető és 67 éves segédje. A hatóságok bűnügyi kivizsgálást indítottak a baleset okainak és körülményeinek megállapítása érdekében.

A környéken lezárták a vasúti forgalmat, az utasokat vonatpótló buszok szállítják a petrozsényi és puji (Puj) állomás között. Az Aradra tartó járatokat a Filiaşi - Orşova - Temesvár - Arad útvonalra irányítják át, a Piski (Simeria) felé közlekedő szerelvények utasait pedig buszokkal szállítják a puji állomásra, ahonnan ugyanabba az irányba tartó más vonatokon folytathatják az útjukat - tájékoztat közleményében a Román Vasúttársaság. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS