2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még folyamatban van a szombati vonatbalesetben megrongálódott kocsik elszállítása

2017. április 10. 15:45, utolsó frissítés: 15:45

Egy Ilfov megyei magáncég alkalmazásában állt a Hunyad megyei vonatbalesetben elhunyt mozdonyvezető és segédje - tájékoztatott hétfőn a Hunyad Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség. A baleset helyszínén folyamatban van a megrongálódott kocsik elszállítása.

A baleset pontos okáról később nyilatkoznak, az első helyszíni vizsgálatok alapján azonban azt feltételezik, hogy a fékrendszer meghibásodása miatt siklott ki a tehervonat a Banica (Baniţa) és Merisor (Merişor) közötti vasúti szakaszon.

"A mozdonyvezetők értesítették a merisori állomást, hogy fék nélkül maradt a vonat. Meg kell tudnunk, hogy mi okozta ezt, azt kell kideríteni, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás történt-e" - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a felügyelőség sajtószóvivője, Sorin Gabriel Istrate.

A baleset helyszínén még folyamatban van a megrongálódott kocsik elszállítása, hétfő reggelig egyet szállítottak el - mondta a Hunyad megyei információs központ illetékese.

Szombat délután Petrozsény közelében kisiklott egy vasúti áruszállítással foglalkozó magánvállalat 16 vagonból álló tehervonata. A szerelvény 14 vagonja siklott ki, ezek közül hat egy 10 méter mély szakadékba zuhant. A balesetben életét vesztette az 51 éves mozdonyvezető és 66 éves segédje.

Az ügyben a vasúti baleseteket kivizsgáló ügynökség (AGIFER) folytat nyomozást, és a rendőrség is kivizsgálást indított gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS