2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az államfő hozzájárulását kéri Kövesi egy volt miniszter elleni eljáráshoz

2017. április 10. 16:53, utolsó frissítés: 16:53

Az államfő hozzájárulását kéri Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze ahhoz, hogy elkezdődhessen a bűnügyi kivizsgálás Gabriel Sandu volt távközlési miniszter ellen a Microsoft 2 ügyben.

A DNA arról tájékoztat az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményben: elküldte a legfőbb ügyésznek a szükséges dokumentációt és a kérvényt, amelyben Románia államelnökének hozzájárulását kérik Gabriel Sandu volt távközlési miniszter elleni bűnvádi eljárás elindításához, hivatali visszaélés gyanúja miatt.

Ugyanazon ügyben a korrupcióellenes ügyészség eljárást indított és 60 napos hatósági felügyelet alá helyezett öt személyt, köztük Dinu Pescariut és Claudiu Floricăt, akiket hivatali visszaélésre való felbujtással gyanúsítanak.

A vádhatóság szerint 2009 áprilisában Gabriel Sandu akkori távközlési miniszter úgy hosszabbította meg a Microsoft-szabadalmak bérlésére szóló szerződést, hogy - a törvényes előírásokat figyelmen kívül hagyva - nem írt ki versenytárgyalást.

Az ügyészek arról is tájékoztatnak, hogy a szabadalmakat kibocsátó vállalat kedvezményes, 38 786 000 eurós számlát állított ki a közvetítő társaságnak, ez utóbbi azonban a szabadalmakat 90 182 344 euróért adta tovább a távközlési minisztériumnak, 51 396 344 eurós kárt okozva az államnak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS