2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Romániai Szakszervezeti Szövetség elnöke Olguţa Vasilescu lemondását kérte

2017. április 10. 18:51, utolsó frissítés: 18:51

Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter lemondását kérte hétfőn a PRO ADMINISTRAŢIE Szakszervezeti Szövetség (FSPAR). Silvia Moldovan, a FSPAR elnöke az AGERPRES hírügynökségnek azt mondta: szerintük a munkaügyi miniszter elpolitizálja a köztisztségeket, semmibe veszi a helyi közigazgatásban dolgozó alkalmazottakat, mert nem hívta meg őket az egységes bértörvény kapcsán zajló vitákra.

Silvia Moldovan szerint az egységes bértörvény jelenlegi tervezete oda fog vezetni, hogy a köztisztségeket elpolitizálják, ami ellentmond az 1999/188-as törvénynek, és hátrányos megkülönböztetés éri a helyi közigazgatási egységeket a központihoz képest.

"Egy semmihez nem fogható félretájékoztatásnak voltunk tanúi a munkaügyi miniszter asszony, Lia Olguţa Vasilescu részéről, aki azt nyilatkozta, hogy ezt a törvénytervezetet minden szakszervezettel megvitatták az állami költségvetési rendszerből. Nos, a közigazgatást kihagyták ezekből a meghallgatásokból' - jelentette ki a szakszervezeti vezető.

Silvia Moldovan szerint elítélendő azt a 'titkolózás', és 'az átláthatóság teljes hiánya', amellyel a kormány kidolgozta a projektet. Szerinte a tervezet kidolgozói nem egységes bértörvényt akarnak megvalósítani, hanem arra törekednek, hogy 'fenntartsanak és kiszolgáljanak bizonyos érdekeket'.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS