2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nekiment a PSD az aradi polgármesternek, amiért meghívta a városba a CEU-t

2017. április 11. 10:15, utolsó frissítés: 12:33

A CEU-nak tett ajánlata miatt bírálta Arad polgármesterét, Gheorghe Falcăt a PSD Arad megyei szervezetének alelnöke, Adrian Todor képviselő.

Todor szerint a polgármestert jobban érdekli saját politikai karrierje, mint az általa irányított város problémái. "Falcă úr azzal foglalkozik, hogy a vitatott Soros Györgynek járjon a kedvében, akiről tudjuk, hogy az USA elnökének legnagyobb ellensége, hogy mindenféle civil szervezeteket finanszíroz Európa-szerte, amelyek révén különböző országokban a saját politikai céljainak akar érvényt szerezni, túlmenve a demokrácia játékszabályain, lábbal tiporva az állampolgárok szavazatát, ahogy az néhány esetben Romániában is megtörtént" - jelentette ki a PSD-s politikus.

Todor azt is felrótta Arad polgármesterének, hogy a Közép-Európai Egyetemnek akar pénzösszegeket kiutalni, miközben az aradi kórházaknak nagy szükségük van a finanszírozásra.

"Gheorghe Falcă készen áll, hogy óriási összegeket utaljon ki a Soros egyetemének, miközben az aradi kórházakban kritikán aluli körülmények uralkodnak. Ahelyett, hogy megsürgetné az új szülészet felépítését, amire nagy szükség lenne, Gheorghe Falcă a pénzt bálványára, George Sorosra akarja költeni, abban a reményben, hogy talán majd ő is támogatásban részesül ezen kétes személy által finanszírozott szervezetektől" - vélekedett Adrian Todor.

Gheorghe Falcă, Arad polgármestere múlt csütörtökön jelentette be, hogy felajánlja a Közép-európai Egyetemnek (CEU): Budapestről költözzön Aradra.

Falcă csütörtökön azt mondta, az aradi városvezetés levélben biztosítja támogatásáról a CEU-t, és egyben felajánlja az egyetemnek, hogy költözzön Aradra. A polgármester hozzátette: két, összesen 6.000 négyzetméter hasznos felületű épületet már ki is jelölt a városvezetés a CEU számára.

Gheorghe Falcă úgy nyilatkozott: Arad is ugyanazon közép-európai kultúra része, ugyanazok az értékek vezérlik, mint az egyetemet, amelynek generációk köszönhetik képzettségüket. "Sok román, aradiak is, itt tanultak, ezért döntöttünk úgy, hogy elküldjük ajánlatunkat, amely egy olyan város részéről érkezik, amelynek autópályája, vasútja, nemzetközi reptere van" - mondta csütörtökön a polgármester. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS