2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Európai Nemzetiségek Ifjúsága üdvözölte, hogy kikerülnek a többnyelvű helységnévtáblák Kolozsváron

2017. április 11. 14:30, utolsó frissítés: 14:30

Az Európai Nemzetiségek Ifjúsága (YEN), az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) ifjúsági partnerszervezete idén április 7–13. között szervezi meg tavaszi szemináriumát Golemben, Albániában, Building bridges mottóval, amelyen a Magyar Ifjúsági Értekezlet delegációja is részt vesz. A rendezvény fő célja a kapcsolatépítés, a kultúrák és kisebbségek közötti párbeszéd elősegítése.

A YEN és a rendezvény résztvevői örömmel vették tudomásul és üdvözölték, hogy Kolozsvár bejárataihoz háromnyelvű helységnévtáblákat helyeznek ki, és úgy gondolják, hogy egy valódi európai megoldás született.

Ambrus Zsombor, a MIÉRT külügyi kabinetének tagja a rendezvényen kiemelte: „gratuláltak a YEN képviselői és a különböző európai kisebbségek fiataljai a kolozsvári helységnévtáblák ügyében elért eredményekhez. Elismerésüket fejezték ki az RMDSZ és a civil szervezetek irányába, hogy ezen régóta várt lépés eléréséhez munkájukkal hozzájárultak. Ugyanakkor mindannyian egyetértettek abban, hogy a többnyelvű helységnévtábláknak evidenciának kellene lenniük egy olyan multikulturális városban, mint Kolozsvár, nem szabad pereskedés tárgyát képezniük.”

A különböző, egymás kultúrájának megismerését elősegítő tevékenységek mellett a rendezvényen egy határozatot is elfogad a szervezet küldöttgyűlése, amellyel egy szimbolikus hidat szeretne a kisebbségben élő fiatalok között teremteni.

Antal Lóránt
, a MIÉRT elnöke az esemény kapcsán elmondta: „ezúton is szeretnénk megköszönni a YEN-nek, hogy ennyire nyíltan kifejezték támogatásukat. Fontos számunkra a folyamatos kapcsolattartás és a hatékony együttműködés a nemzetközi ifjúsági szervezetekkel, és különös örömmel tölt el, hogy a YEN-ben partnerre találtunk a nemzeti kisebbségek fiataljainak érdekképviseletében.” (rmdsz tajekoztato)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS