2020. június 4. csütörtökBulcsú
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nicuşor Dan: az USR célja 2019-re a második legerősebb párt lenni

2017. április 12. 14:54, utolsó frissítés: 14:54

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) célja országos szinten a második legerősebb párttá fejlődni 2019-re, 2020-ban pedig az alakulat akarja adni a miniszterelnököt - nyilatkozta szerdán Zilahon az USR-t vezető Nicuşor Dan.

"Azt szeretnénk, hogy városon az USR legyen a legerősebb párt. Ehhez arra van szükség, hogy legyen szervezetünk az ország körülbelül 300 városában, mindegyik városban projekteket kell kidolgozni, ugyanakkor polgármesterjelöltekkel, várositanácsos-jelöltekkel kell készülnünk, hogy 2019-re mi legyünk a második legerősebb párt Romániában, 2020 telén pedig mi adhassuk a miniszterelnököt" - fogalmazott sajtótájékoztatóján az USR elnöke.

Nicuşor Dan hozzátette, ezek a célkitűzések szerepelni fognak programjában is, amelyet az alakulat elnöki tisztségére való jelölésével együtt nyújt majd be.

Az USR vezetője azt is elmondta, továbbra is kizárják a más pártokkal való szövetségre lépés vagy a fúzió lehetőségét, az USR tartani fogja a jelenlegi irányt, és főleg városon kíván erősödni, de nem hanyagolja el a vidéki környezetet sem.

Amikor azt kérdezték tőle, elképzelhetőnek tartja-e, hogy 2020-ban Dacian Cioloş legyen az alakulat miniszterelnök-jelöltje, Nicuşor Dan így válaszolt: "Igen, természetesen!". Ugyanakkor cáfolta azokat a híreket, miszerint az USR nem látná szívesen soraiban a volt miniszterelnököt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS