2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A határnál fennálló várakozási időt szeretné lecsökkenteni a miniszterelnök

2017. április 12. 17:33, utolsó frissítés: 17:33

Sorin Grindeanu miniszterelnök azt kérte szerdán Carmen Dan belügyminisztertől, hogy sürgősen találjanak megoldást a magyarországi és bulgáriai határátkelőknél, főleg Nagylaknál és Giurgiunál az ünnepek tájékán tapasztalható torlódás megszüntetésére.

"Láttam, hogy az elmúlt napokban sorok alakultak ki a határátkelőknél. Meggyőződésem, hogy a következő napokban ezek a sorok még hosszabbak lesznek, tekintve, hogy sok külföldi vendégmunkás érkezik haza húsvétra. Nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, beszéljenek a magyarországi partnerekkel. Engem az érdekel és szerintem minden román állampolgárt is, hogy többórás vezetés után minél hamarabb jussanak be az ország területére. Szerintem az lenne a legjobb, ha személyesen ellátogatna oda, hogy a helyszínen tájékozódhasson" - mondta Grindeanu a belügyminiszternek a kormányülés elején.

A kormányfő tanácskozott a nagylaki határátkelő vezetőivel, akiktől megtudta, hogy szerdán "körülbelül kétórás a várakozási idő, ami nagyon sok", majd hozzátette, hogy rendkívül fontos a várakozási idő csökkentése a kellemetlenségek elkerülése végett.

Carmen Dan belügyminiszter biztosította a miniszterelnököt, hogy már kidolgoztak egy tervet a zökkenőmentes forgalom biztosítására, és azt is kilátásba helyezte, hogy személyesen ellátogat a zsúfolt határátkelőkhöz.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS