2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Torlódásokra figyelmeztet az ünnepek alatt a magyar határnál a határrendészet

2017. április 13. 18:26, utolsó frissítés: 18:27

Torlódásra kell számítani a magyar-román határátkelőknél, ahol az ünnepek alatt tilos lesz a közlekedés minden, 7,5 tonnás vagy annál nagyobb gépjármű számára - közölte a határrendőrség.

Csütörtök este 23 órától péntek 23 óráig, valamint szombat, április 15-e este 23 órától április 17-e, hétfő 23 óráig tilos 7,5 tonnásnál nagyobb gépjárművekkel közlekedni Magyarország területén. Ezekben az időszakokban a számukra kialakított parkolókban kell várakozniuk a teherautóknak.

A nagyváradi határrendészet folyamatos kapcsolatban áll a magyar hatóságokkal, hogy a tiltás feloldásakor a határellenőrzés a lehető legoperatívabban történjen. A rendőrségi közlemény szerint a személygépkocsi-forgalom a megszokott körülmények között történik majd, a teherforgalom esetében viszont a csütörtöki nap folyamán, a tiltás érvénybe lépéséig a forgalom növekedésére számít a határrendészet.

A korlátozás érvénybe lépésének pillanatától a román határrendőrök a teherforgalom számára fenntartott sávokat is átengedik a személygépkocsi-forgalomnak, így elejét veszik a torlódásnak - közölte a határrendészet.

Az illetékes hatóság tájékoztatása szerint jelenleg a Csengersima-Pete határátkelőnél 30, Szeretvásárnál (Siret) 60 perces a várakozási idő, a többi határátkelőnél 15 perc vagy annál is kevesebb.

A határrendészet emlékezteti az utazókat, hogy 11 magyar-román határátkelő közül választhatnak, ezek mindegyike nyitva van és megfelelő létszámú személyzet áll a határátlépők rendelkezésére. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS