2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A DNA néhány megjegyzéssel időszerűnek tartja a Btk. módosítását

2017. április 13. 19:07, utolsó frissítés: 19:07

Időszerűnek tartja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a Büntető törvénykönyv és a Büntető perrendtartási törvénykönyv módosítására megfogalmazott javaslatokat, bizonyos technikai jellegű megjegyzésekkel. Ezeket a megjegyzéseket már továbbították az igazságügyi minisztériumhoz - tájékoztatott a DNA az Agerpres megkeresésére válaszolva.

A legfőbb ügyészség április 12-én jelentette be, hogy véleménye szerint időszerűek és összhangban vannak az alkotmánybíróság döntéseivel azok a javaslatok, amelyeket Tudorel Toader igazságügyi miniszter dolgozott ki a Büntető törvénykönyv és a Büntető perrendtartási törvénykönyv módosítása érdekében.

A közlemény szerint a legfőbb ügyészség alaposan áttanulmányozta a Btk.-t módosító törvénytervezetet, és időszerűnek, illetve az alkotmánybíróság döntéseivel összhangban levőnek véli azt. "A legfőbb ügyészségnek meggyőződése, hogy a jogszabálytervezet ebben a formájában kedvező fogadtatásra lel a törvényhozási folyamatban részt vevő szereplők körében" - áll még a közleményben.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter április elején jelentette be, hogy elküldte véleményezésre a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanácsnak, a legfőbb ügyészségnek, az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnek és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnek a Btk.-t módosító törvény tervezetét, amelynek fő célja összhangba hozni a büntetőjogot az alkotmánybíróság döntéseivel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS