2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 1500 római katolikus és protestáns vett részt Marosvásárhelyen a római katolikus körmeneten

2017. április 16. 11:45, utolsó frissítés: 11:45

Több mint 1500 római katolikus és protestáns vett részt a hagyományos római katolikus körmeneten Marosvásárhely főterén.

Jézus halálára és szenvedésére, valamint feltámadására emlékeztek nagyszombaton este a katolikus hívek. A vigília szertartásával és virrasztással kezdődött a keresztény egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a legnagyobb örömhírt, Jézus feltámadását hirdeti. Marosvásárhelyen a különböző templomokból érkező hívek a Keresztelő Szent János-plébánia előtt találkoztak és elindult a körmenet.

A nagyszombati liturgia során ismét megszólaltak a harangok, a csengők és az orgona. Az evangélium ismertetése után megszentelték a vizet, majd a templomban levő közösség megújította a keresztségi fogadalmát, hitet tett Isten mellett.

A közösség a külvilágnak is bizonyságot tett hitéről és öröméről, megkerülték Marosvásárhely főterét, kezükben gyertyát vittek és a feltámadást hirdető zsoltárokat énekeltek, majd visszatértek a Keresztelő Szent János plébániára.

Vasárnap reggel a római katolikus hívek húsvétvasárnap legjelentősebb liturgikus eseményén a húsvéti ételszentelésen vettek részt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS