2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu reméli, hogy normális ember maradt miniszterelnöksége alatt is

2017. április 18. 10:27, utolsó frissítés: 10:27

Sorin Grindeanu miniszterelnök bevallása szerint igyekszik "minél normálisabban" viselkedni kormányfői mandátuma alatt, és bizonyos dolgokat inkább elkerül, mert tart a nevetségessé válástól. Erről a közszolgálati televíziónak adott interjúban beszélt a kormányfő hétfőn.

"Remélem, ugyanaz az ember maradtam, aki a miniszterelnöki mandátumom előtt voltam, vagyis normális ember. Hétköznapi dolgokat teszek, próbálok normálisan viselkedni, ez az egyik olyan dolog, amelyet célként tűztem ki magam elé, mert abban a pillanatban, amikor elrugaszkodsz a valóságtól, nagy az esélye, hogy másként cselekszel, mint ahogyan kellene" - nyilatkozta Grindeanu a TVR 1-en sugárzott interjúban.

A miniszterelnök 2016. december 30-ról is beszélt, amikor Sevil Shhaideh jelöltségét elutasította az államfő. Elmondása szerint meglepetésként érte őt a felkérés, és szerinte ez meglátszott rajta. "Nézem az akkori felvételeket, és látszik rajtam egyfajta izgalom, de az is, hogy ez mekkora felelősséggel jár" - hangsúlyozta Grindeanu.

Arra a kérdésre, hogy félénk természete van-e, a kormányfő azt felelte, "nem feltétlenül félénkség ez, inkább attól tartok, hogy nevetség tárgyává válhatok, ezért inkább elkerülök bizonyos dolgokat".

A miniszterelnök az interjú során arról is beszélt, hogy nagyon kevés szabadideje van, hiszen sok a munka és rövid az idő, így a saját magára fordított időből vesz el, majd mesélt a nagyszüleinél töltött időszakról és a matematika iránti rajongásáról is, amelyet matematikatanár édesapja oltott belé.

Grindeanu beszélt két gyermekéről, Mihairól és Sofiaról is, akiket havonta egy-két alkalommal lát, hiszen ők Temesváron élnek feleségével, Mihaelaval, és azt is elmondta, azt fontolgatják, hogy nyártól költözzön a fővárosba a teljes család.

A kormányfő politikai pályafutása kezdeteiről is mesélt a közszolgálati televíziónak, arról, hogy 1996-ban iratkozott be a PSD-be, amikor egyetemista volt Temesváron, majd felelevenítette karriere főbb állomásait. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS