2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu szerint érdemes vizsgálatot indítani a 2009-es elnökválasztás kapcsán

2017. április 18. 16:13, utolsó frissítés: 16:13

Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök szerint érdemes parlamenti vizsgálatot indítani a 2009-es államelnök-választás kapcsán a sajtóban megjelent információk ügyében.

"Mindannyian feltesszük magunknak a kérdést, hogy mi indokolta ezeket a találkozókat olyan intézmények képviselői között, amelyeknek semmiféle szerepük nem volt a választási folyamat lebonyolításában. (...) Beigazolódni látszik, hogy Romániában létezik egy párhuzamos hatalmi rendszer, amelyet e tekintetben semmiféle legitimitással nem rendelkező intézmények alkotnak. Ezért érdemesnek tartom parlamenti vizsgálatot indítani az ügyben, hogy tisztázzuk a helyzetet" - fogalmazott a felsőház elnöke.

Arra a kérdésre, hogy kiket fognak majd kihallgatni a bizottságban, Tăriceanu azt mondta, "elsősorban azokat, akikről már tudni lehet, hogy részt vettek ezeken a találkozókon".

A szenátusi elnök szerint fennáll a lehetősége annak, hogy a bizottság által készítendő jelentés nem kizárólag tájékoztató jellegű lesz, hanem más jellegű "következtetéseket" is tartalmazhat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS