2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vizsgálja a határrendészet, hogy miként hagyta el az országot Ghiţă

2017. április 18. 16:31, utolsó frissítés: 16:59

Vizsgálatot indít a határrendészet annak kiderítésére, hogy miként hagyta el az országot Sebastian Ghiţă volt képviselő - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Alexandra Popescu szóvivő.

Az ellenőrzéseket követően meghozzák a törvény által előírt intézkedéseket - tette hozzá Popescu.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter kedden úgy nyilatkozott, a szaktárca készen áll a Sebastian Ghiţă elleni kiadatási eljárás elindítására, már csak az ehhez szükséges bírósági végzésekre várnak.

"Jelen pillanatban várjuk, hogy az illetékes bíróságok ellenőrizzék a kiadatási eljárás elindításának megalapozottságát és törvényességét, és elküldjék az erről szóló végzést. Amint megkapjuk ezeket a határozatokat, elindítjuk a kiadatási eljárást, elküldjük a kérést. Az igazságügyi minisztérium már előkészítette a procedúrát (...), a törvény értelmében azonban várnunk kell, amíg megkapjuk a bírósági végzéseket" - fogalmazott a miniszter.

A nemzetközi körözés alatt állt volt képviselőt a péntekre virradó éjszaka fogta el és vette őrizetbe a belgrádi rendőrség, miután hamis iratokkal próbálta igazolni magát. Az, akit ilyen bűncselekményen érnek, 6 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható Szerbiában.

A szerb hatóságok hétfőn közölték, hogy Sebastian Ghiţăt április 14-étől kezdődően 18 napos előzetes letartóztatásba helyezték. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS