2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USR Cioloș megszerzésére törekszik

2017. április 18. 17:10, utolsó frissítés: 17:10

Dacian Cioloş kell hogy legyen a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) első számú 'szerzeménye' a párt kongresszusát követően, jelentette ki Cristian Ghinea, a szövetség parlamenti képviselője.

Az USR-s honatya a parlamentben kifejtette, pártbéli kollégái közül többen 'nagy, nyitott, több vezetővel rendelkező USR-t" akarnak létrehozni, amelynek "első fontos szerzeménye Dacian Cioloş lenne.' Minderre azonban csak a párt kongresszusa után kerülhet sor, mert sem a volt kormányfő 'nem az a személy, aki egyszercsak megérkezik a vonattal, hogy jelöltesse magát', ugyanakkor 'az USR sem az a típusú párt, amelyik ilyen jellegű meglepetésekhez folyamodna. Tehát a kongresszusig semmi nem fog történni Dacian Cioloşsal az USR vonatkozásában' - nyilatkozta Ghinea, aki szerint a volt kormányfő az USR-kormány vezetője kell hogy legyen majd.

"Dacian Cioloş egy személyiség, akinek fel kell vázolni a szerepét. Azt hiszem, az USR-kormányt kell vezetnie, mert miniszterelnökként támogattuk, ez az, amihez ért, és nem látok semmi ellenérvet, miért ne kezdhetné máris előkészíteni a pártot arra, hogy 2020-ban átvegyük a hatalmat. Ezt kell kitűznünk magunk elé, a hatalom átvételét, márpedig erre Dacian Cioloş a legjobb edző' - mondta Cristian Ghinea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS