2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A hegyicsendőrök azt javasolják a turistáknak, hogy ne induljanak túrázni

2017. április 19. 13:34, utolsó frissítés: 13:34

Felhívást intéztek a turistákhoz a Hunyad megyei hegyicsendőrök, hogy ezekben a napokban maradjanak a menedékházak közelében, ne induljanak kirándulni, mert április 21-e délelőttig bőséges csapadékra, havazásra és erős szélre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben.

A hegyicsendőrök közleményt juttattak el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben figyelmeztetnek: 1.400 méteres magasság fölött új hóréteg képződik, a szél erőssége pedig eléri a 80 - 100 km/órás sebességet, így hóviharok kialakulása valószínű. A levegő hőmérséklete fokozatosan csökkenni fog. A turistákat arra kérik, hogy télies öltözéket viseljenek és téli felszerelést vigyenek magukkal, és a következő napokban ne induljanak el a kirándulóösvényeken, hanem maradjanak a menedékházak közelében.

A Hunyad megyei csendőrség szóvivője, Nicolae Răducu bejelentette, hogy a hegyicsendőrök fokozottan ellenőrzik a hatáskörükbe tartozó területeket.

A prefektúra a meteorológiai figyelmeztetések miatt összehívta kedden a sürgősségi tanácsot. A katasztrófavédelem készenlétbe helyezte állományait, a közúti rendőrség, hegyicsendőrség és hegyimentő-szolgálat, valamint a tűzoltók és mentősök is felkészültek, hogy szükség esetén a lakosság segítségére siessenek - olvasható a Hunyad megyei sürgősségi tanács közleményében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS