2017. június 29. csütörtökPéter
21°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Patriot légvédelmi rakétákat és HIMARS rendszereket vásárolna idén a védelmi minisztérium

2017. április 20. 16:55, utolsó frissítés: 16:55

Idén elindíthatja a közbeszerzési eljárásokat a védelmi minisztérium több Patriot légvédelmi rakéta, nagy mozgékonyságú rakétatüzérségi rendszer (HIMARS) és 8x8-as összkerékmeghajtású páncélozott csapatszállító jármű vásárlására - jelentette be Florin Lazăr Vlădică államtitkár és Nicolae Ciucă vezérkari főnök.

"Reméljük, mihamarabb választ kapunk a Patriot és HIMARS rendszerekkel kapcsolatban, és nemsokára döntünk az első 94 8x8-as összkerékmeghajtású páncélozott csapatszállító jármű vásárlásáról is" - nyilatkozta az államtitkár.

A Patriot légvédelmi rakéták beszerzése a légvédelmi rendszer fejlesztését célzó program részét képezi, amely az F16-os repülőgépek vásárlásával kezdődött - magyarázta Nicolae Ciucă.

A védelmi minisztérium két képviselője John Gronskival, az amerikai hadsereg európai főparancsnokságának főparancsnok-helyettesével és Dean Thompsonnal, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének képviselőjével részt vett az Európai Viszontbiztosítási Kezdeményezés (ERI) elnevezésű program keretében érkező első amerikai osztag ünnepélyes fogadtatásán Galacon. (agerpres)


ItthonRSS