2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Patriot légvédelmi rakétákat és HIMARS rendszereket vásárolna idén a védelmi minisztérium

2017. április 20. 16:55, utolsó frissítés: 16:55

Idén elindíthatja a közbeszerzési eljárásokat a védelmi minisztérium több Patriot légvédelmi rakéta, nagy mozgékonyságú rakétatüzérségi rendszer (HIMARS) és 8x8-as összkerékmeghajtású páncélozott csapatszállító jármű vásárlására - jelentette be Florin Lazăr Vlădică államtitkár és Nicolae Ciucă vezérkari főnök.

"Reméljük, mihamarabb választ kapunk a Patriot és HIMARS rendszerekkel kapcsolatban, és nemsokára döntünk az első 94 8x8-as összkerékmeghajtású páncélozott csapatszállító jármű vásárlásáról is" - nyilatkozta az államtitkár.

A Patriot légvédelmi rakéták beszerzése a légvédelmi rendszer fejlesztését célzó program részét képezi, amely az F16-os repülőgépek vásárlásával kezdődött - magyarázta Nicolae Ciucă.

A védelmi minisztérium két képviselője John Gronskival, az amerikai hadsereg európai főparancsnokságának főparancsnok-helyettesével és Dean Thompsonnal, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének képviselőjével részt vett az Európai Viszontbiztosítási Kezdeményezés (ERI) elnevezésű program keretében érkező első amerikai osztag ünnepélyes fogadtatásán Galacon. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS