2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu: egyik célom, hogy amíg Románia átveszi az EU Tanácsának elnökségét, szűnjön meg az MCV

2017. április 20. 16:58, utolsó frissítés: 16:58

Sorin Grindeanu egyik célkitűzése, hogy amíg Románia átveszi az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, szűnjön meg az országgal szembeni Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus.

"Ez presztízskérdés, de nem csak, és ehhez a törekvéshez nagyon ragaszkodom" - fogalmazott csütörtökön a kormányfő az Európai Bizottság első alelnökével, Frans Timmermansszal és Tudorel Toader igazságügyi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján.

"Szeretnénk, ha az ez év végi jelentés pozitív lenne, és ezzel megalapoznánk az MCV megszüntetését. Ismét hangsúlyozni kívánom, hogy milyen jelentős előrelépést tett az ország a korrekt és független igazságszolgáltatás biztosítása terén" - mondta a kormányfő, majd hozzátette, minden rendelkezésére álló eszközt felhasznál majd annak érdekében, hogy eme törekvésében az igazságszolgáltatási rendszer és a társadalom támogatását is élvezze.

A kormány prioritásairól szólva a miniszter hangsúlyozta, kiemelt cél összhangba hozni a törvényeket az alkotmánybíróság döntéseivel, továbbá az alapvető jogok maradéktalan tiszteletben tartása, valamint az igazságszolgáltatás hatékonyságának és minőségének garantálása. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS