2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ALDE pártelnöki tisztségéért indul Tăriceanu

2017. április 22. 09:02, utolsó frissítés: 09:02

Elkezdődött péntek délután a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) tisztújító kongresszusa. Az alakulat 47 területi szervezetének küldöttei a kongresszus második napján, szombaton választanak új elnökséget.

A kongresszus résztvevői pénteken az alapszabály-módosításokról szavaznak, szombaton pedig megvitatnak négy nyilatkozatot, illetve megválasztják a párt és a testületek új vezetőségét. Călin Popescu-Tăriceanu jelenlegi társelnök bejelentette, hogy indul a pártelnöki tisztségért.

Az alakulat Állandó Küldöttsége március 19-i ülésén döntött a kongresszus összehívásáról. A párt másik társelnöke, Daniel Constantin akkor több párttársa kíséretében elhagyta a testület gyűlését, és alapszabályba ütközőnek minősítette azt. Később az ALDE Központi Politikai Bürója megvonta a politikai támogatást a miniszterelnök-helyettesi és környezetvédelmi miniszteri tisztséget is betöltött Constantintól.

Daniel Constantin pénteken közölte, nem vesz részt az alakulat kongresszusán, "mivel annak szervezése alapszabályba ütközik, és egyetlen személy érdekeit szolgálja". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS