2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kamionba rejtőzve próbált kijutni az országból 111 menedékkérő

2017. április 22. 14:24, utolsó frissítés: 14:24

Teherautóba rejtőzve próbált meg kijutni az országból 111 idegen - iraki, szíriai, iráni, afganisztáni, pakisztáni és indiai - állampolgár, akik korábban Romániában kértek menedékjogot.

A országos határrendészet arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy péntekről szombatról virradólag a Nagylak - Csanádpalota ellenőrzési pontnál a határrendészek 111 külföldi állampolgárt fedeztek fel egy romániai rendszámú, román sofőr által vezetett kamionba rejtőzve.

A vizsgálatokból kiderült, hogy 76 iraki, 15 szíriai, 9 iráni, 8 afganisztáni, 2 indiai és 1 pakisztáni állampolgárról van szó, közülük 42-en kiskorúak. A sofőr azt nyilatkozta a rendőröknek, hogy nem volt tudomása a járműbe rejtőzött menekültekről.

Az idegen állampolgárok korábban menedékjogot kértek Romániában. Bevallásuk szerint a Schengen-övezet valamely tagállamába próbáltak meg eljutni, de nem rendelkeznek vízummal.

A határrendőrség eljárást indított a menekültek ellen illegális határátlépésre tett kísérlet, a kamion vezetője ellen pedig ebben vállalt bűnrészesség miatt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS