2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vasárnap szállítják le a Retyezátban szerencsétlenül járt két kiskorú hegymászó holttestét

2017. április 23. 10:30, utolsó frissítés: 10:30

Vasárnap hozzák le a szombati lavina két áldozatának holttestét a hegyimentők és csendőrök - közölte a Hunyad megyei kommunikációs és tájékoztatási központ (CJCIP).

Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei Salvamont vezetője szerint mindkét kiskorú kiemelkedő hegymászó volt: egyikük a 14 éves Dor Geta Popescu, a másik a 13 éves Gulácsi Erik.

A csendőrség és a hegyimentő-szolgálat arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy szombat este az időjárási viszonyok nem tették lehetővé a testek elszállítását a lavina színhelyéről. A két fiatal hegymászó holttestét vasárnap reggel viszik le a völgybe.

A lavinában megsérült másik három hegymászó között van Dor Geta Popescu apja is, ő kórházi kezelésre szorul.

A többi turista szerencsésen leért szombat este a Genţiana menedékházba. A lavina a Bucura-nyereg és a Peleaga-csúcs között indult el. Korábban a Salvamont hegyimentő-szolgálat munkatársai és a hegyicsendőrök több ízben felhívták a figyelmet, hogy a Parângban és a Retyezátban magas fokú lavinaveszély van, és kérték a kirándulókat, hogy ne induljanak el túrázni, hanem maradjanak a menedékházak közelében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS