2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vizsgálatot indított a rendőrség a Retyezátban bekövetkezett tragédiával kapcsolatban

2017. április 23. 12:15, utolsó frissítés: 12:51

In rem bűnvádi eljárást indított, azaz a a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgálja a rendőrség a Retyezát-hegységben bekövetkezett tragédia kapcsán - tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Laura Bradu, a Hunyad megyei rendőrség szóvivője.

A Retyezátban, a Bucura-nyereg és a Peleaga csúcs között, 2 000 méteres magasságban lavina sodort el egy turistacsoportot szombaton. Két kiskorú hegymászó, a 14 éves Dor Geta Popescu és a 13 éves Gulácsi Erik életét vesztette, öt személy megsérült.

Az in rem kivizsgálást a hátszegi bírósági ügyészség végzi. Eddig három személyt hallgattak ki, köztük annak az 51 tagú turistacsoportnak a vezetőjét, amely a Retyezátban kirándult a tragédia bekövetkeztekor, és amelynek tagjai segítettek kiásni a hó alól az áldozatokat.

A lavina helyszínére 18 hegyimentő és 5 hegyicsendőr indult el vasárnap, hogy elszállítsa a holttesteket. Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei Salvamont vezetője úgy vélekedett, az akció 10-12 órát is eltarthat, mert a térségben hóvihar támadt, a hóréteg vastagsága pedig eléri az egy métert.

Az egyik áldozat, Dor Geta Popescu apját egy vajdahunyadi kórházban ápolják. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS