2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elszállították a Retyezátban bekövetkezett lavina áldozatainak holttestét

2017. április 23. 18:37, utolsó frissítés: 18:37

Elszállították a szombati lavina áldozatainak holttesteit a hegyimentők és hegyicsendőrök a Retyezát-hegységből - közölte az Agerpres hírügynökséggel Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei Salvamont vezetője.

Dor Geta Popescu és Gulácsi Erik holttestét Cârnic telepen adják át a Hunyad megyei törvényszéki orvosoknak, akik elvégzik a boncolást és megállapítják a halál pontos okát.

A hegyimentő elmondta, a holttestek leszállítását nagyon megnehezítette a hóvihar, a szél pedig 80 kilométeres óránkénti sebességgel fúj.

A lavina a Retyezátban, a Bucura-nyereg és a Peleaga csúcs között, 2 000 méteres magasságban sodort el egy turistacsoportot szombaton. Két kiskorú hegymászó, a 14 éves Dor Geta Popescu és a 13 éves Gulácsi Erik életét vesztette, öt személy megsérült.

A rendőrség in rem bűnvádi eljárást indított, azaz a a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgálja a Retyezát-hegységben bekövetkezett tragédia kapcsán. A hegyimentők és hegyicsendőrök már napokkal korábban figyelmeztették a kirándulókat a magas fokú lavinaveszélyre, mivel friss hó hullott, és 1.800 méter fölött a hóréteg vastagsága meghaladta az egy métert.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS